ЕВЕ КАКО ДА ГИ Направите вашите обувки да не пропуштаат вода. Со овој едноставен трик вашите обувки ќе станат водоотпорни

ЕВЕ КАКО ДА ГИ Направите вашите обувки да не пропуштаат вода. Со овој едноставен трик вашите обувки ќе станат водоотпорни.Нема нешто поубаво од топли нозе во текот на зимата. Како да одберете совршени обувки кои нема да пропуштат и покрај улиците полни со вода? Едноставно не можете да ги најдете таквите обувки. Затоа Ви претставуваме едноставен и практичен трик, кој вреди да го применете.

Проблемот е во тоа што од единствените обувки кои што се сметаат за непропустливи – гумените чизми, сите продавачи се оградиле поради нивната декларација на која што пишува „за суво време“.
Меѓутоа, за нозете да ви останат суви и во текот на дождливите денови, нема потреба да давате многу пари за нови обувки, постои трик со кој што старите обувки ќе ги направите водоотпорни за само неколку минути.

Единствено нешто што треба да направите е да набавите восок од пчели. Премачкајте ги обувките со восокот и оставете да го впијат и да се исуши, а вишокот избришете го со хартија и подготвени сте за дождливите, но и снежни денови.
Трикот успева и кога станува збор за платнени обувки, па подгответе се така што ништо да не може да ве изненади, но водете сметка – може да се случи на платното да останат дамки поради мaснотијата од восокот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *