Ако најдете вакво нешто, оставете го – ќе ви донесе среќа

Ако најдете вакво нешто, оставете го – ќе ви донесе среќа.

Потковица Потковицата одамна е познат симбол на среќа и среќа, а се вели дека ако ја најдете на вашиот пат, тогаш веднаш ќе ја најдете среќата. Треба да се закачи на влезната врата и е совршен талисман.
Икона Ако најдете икона на вашиот пат, се вели дека самиот Бог ви укажува и ја благословува. Однесете го во храм и осветете го и никогаш не фрлајте икона од вашиот дом.

Стара монета Старата монета може да биде и вашиот верен талисман. Ако го внесете во вашиот дом, ќе привлече многу просперитет. Колку е постаро толку подобро.
Копче Копчето е одличен талисман кој можете да го врзете на црвен конец и јазол. Чувајте го на тајно место, не споделувајте за тоа.
Ракавици Ако најдете ракавици, особено од спротивниот пол, ова значи брак. Нема смисла да ги носите во вашиот дом, најдобро е да го најдете нивниот сопственик. Ако најдете кожни, тоа значи финансиски успех.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *