Овој ТРИК привлекува ПАРИ како МАГНЕТ: Ви треба ОЦЕТ и токму толку парички

Се верува дека овој број на монети носи среќа и многу пари
Привлекувањето среќа и изобилство за секого е многу важна и интересна тема во фенг шуи уметноста, па со мали промени во секојдневниот живот можеме да станеме побогати и посреќни!
Прочитајте како одредени растенија привлекуваат пари и што дефинитивно треба да ставите во вашиот паричник за да привлечете богатство.

Има и мали трикови доколку сакате повеќе пари во животот, поврзани со она што секогаш треба да го имате со вас и среќни бројки според кинеските верувања.

Во Кина верувањето за среќните броеви се заснова на тоа како се изговараат!
Така, најсреќниот број се смета за 8, вистински симбол на изобилство, среќа и богатство.
Кинезите го сакаат бројот 8, па становите на осми кат или автомобилите со регистерски таблички на тој број ќе се продаваат поскапо, бидејќи носат среќа!

Во традиционалната тао култура, бројот осум значи целина, практично целиот универзум бидејќи „почива“ на осумте правци. Во модерна Кина, зборот за бројот осум се изговара „ба“, што е слично на зборот „фа“ што лабаво се преведува на „богато“ или „брзо богатство“. Значи овој број е практично симбол на пари!

Можеби веќе знаете што треба да правите, треба да носите монети со мала деноминација во вашиот паричник, кои собираат до осум.Бидејќи и монетите привлекуваат среќа, чувајте посебен дел од вашиот паричник со монети кои се собираат до осум во секое време. Подобро е да бидат монети од еден, два и пет динари, отколку четири пати по два динари, бидејќи бројот четири нема многу среќа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *