Најдоброто средство за чистење на подот: Куќата ќе се ПРЕРОДИ, само додадете ЕДНА состојка во водата

Пријатната и здрава атмосфера во станот е многу важна. Со миење на подовите не само што се ослободувате од прашина и бактерии, туку и создавате таква атмосфера.
Најдоброто средство за чистење на подот: Куќата ќе се ПРЕРОДИ, само додадете ЕДНА состојка во водата

Древниот обичај за чистење на подовите со сол создава многу позитивна енергија во куќата, која враќа мир, среќа и благосостојба во куќата, се смета уште од античко време.
Треба да се ослободите од ѓубрето и сите непотребни работи кои го гушат просторот
Правила за чистење на куќата со сол:

Истурете 10 литри вода и 1 лажица обична кујнска сол. Потоа отворете ги прозорците, бидејќи така ќе се овозможи размена на енергија: лошата енергија излегува, добрата енергија влегува. Направете ја оваа постапка најмалку еднаш месечно.

Добро намокрете ја крпата и темелно избришете ги подовите. Покрај подовите, можете да ги избришете и полиците, масите, кваките и апаратите што ги имате во куќата.
Одделете ја солта што сте ја купиле за таа намена и не ја употребувајте за други цели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *