Ако ги ставате овие ЧЕТИРИ работи во машината за садови правите ГОЛЕМА грешка

Ако ги ставате овие ЧЕТИРИ работи во машината за садови правите ГОЛЕМА грешка
Сите би сакале машината за миење садови да ја врши целата работа наместо нас, но тоа не е секогаш најдобриот избор
Никогаш не ставајте ги овие ЧЕТИРИ работи во машина за миење садови: измијте ги на рака затоа што ќе ги уништите
Иако машината за миење садови многу ја олеснува работата, има некои работи што треба да ги избегнуваме и никогаш да не ги переме во неа.
Ова се работите што никогаш не треба да ги ставаме во машината:
Претходно скршени чинии.Ако ја скршивте омилената чинија и успеавте да ја залепите, не треба потоа да ја миете во машина за садови. Имено, залепените плочи во машината се изложени на висок ризик повторно да се скршат.

Остри ножеви.Ножевите како оние за леб или месо никако не треба да се перат во машина бидејќи поради високите температури за време на перењето можат да станат отупени и затоа неупотребливи, а може да ги оштетат и другите предмети што се наоѓаат во машината.

Дрвени даски за сечење.Дрвените даски за сечење исто така не реагираат добро на високите температури во машините за миење садови и може да станат нерамни и неупотребливи по само едно перење.

Садови кои содржат мерења на нив.Ако имате мерни бокали и чаши, не ги мијте во машина за миење садови. Причината за тоа е многу едноставна, бидејќи при миењето лесно може да се избришат ознаките од површината на садовите, што го оневозможува нивното користење за намената за која се купени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *