АКО меленото месо ви е МРСНО, додадете ЕДНА СОСТОЈКА: Спасувачко е и го подобрува вкусот, а го има во секоја куќа

АКО меленото месо ви е МРСНО, додадете ЕДНА СОСТОЈКА: Спасувачко е и го подобрува вкусот, а го има во секоја куќа.
Готвачите открија каква храна се додава на меленото месо за да биде секогаш сочно, дури и ако не е со највисок квалитет.

Без разлика дали купувате месо и сами го мелете дома или купувате готово мелено месо, може да се случи да е мрсно, а тоа многу да го расипе вкусот. Ако месото е премногу масно, може да се користи за правење пити, но ако сакате ќофтиња, колбаси или ќебапи, важно е месото да биде квалитетно.
Нема повеќе да фрлате месо или да се прашувате каков ќе има вкус затоа што има спас. Потребна е само една состојка и вашето мелено месо повторно ќе има совршен вкус.

Готвачите препорачуваат на меленото месо да додадете евтина и достапна состојка која ќе ја подобри текстурата на меленото месо. Се работи за компири.
Компирите се рендаат, па се додава во меленото месо. Доколку сакате можете да додадете некоја друга храна како тиква или ориз. Меленото месо ќе остане сочно, но полесно ќе се обликуваат и печат полнети ќофтиња, ќебапи, ќофтиња…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *