Ставете го ОВОЈ предмет на тераса: Се верува дека ќе ја избрка НЕГАТИВНОСТА и привлекува ПАРИ и СРЕЌА!

Во Кина овој амајлија, талисман се користи со векови, а популарен е и кај нас – еве зошто многумина чуваат фаќач за ветар на својата тераса!

Некои од најпознатите предмети кои се сметаат за талисмани се фенг шуи жабата за привлекување пари, потковица, фаќач на соништа, детелина со четири листа… Сепак, многу луѓе имаат еден предмет во својот дом, најчесто на тераса, а тие не ја знаат неговата вистинска симболика.

Станува збор за ловец на ветер, ѕвона кои често украсуваат станови, канцеларии, тераси, а потекнуваат од кинеската традиција. Кога дува ветрот, ѕвоната или дрвените палки се нишаат, удирајќи меѓу себе и создавајќи нежен и милозвучен звук.

Според фенг шуи, фаќачот на ветер е моќен амајлија за кој се верува дека го штити домот од негативна енергија. Традицијата на енергетска заштита на домот со фаќач на соништа се развила уште во античка Кина и опстанала до ден-денес.

Во филозофијата на фенг шуи за внатрешен дизајн, се верува дека фаќачот на ветер не само што го штити домот од вибрации од негативна енергија, туку и привлекува позитивна енергија, среќа и проток на пари. Секој пат кога ветрот ги придвижува ѕвоната, симболизира дека хармонијата и радоста владеат во вашиот дом.
Фаќачите за ветрови се едни од најубавите украси на дворовите, дури и ако не веруваме во оваа симболика. Нивниот звук може да има релаксирачки ефект додека го пиете првото утринско кафе или го завршувате денот читајќи книга со чаша од вашето омилено вино – носи позитивна енергија и чувство на смиреност!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *