Жена (57) го сподели својот рецепт за проширени вени и испукани пети: „Сега моите потпетици се нежни, како на бебе“

Жена (57) го сподели својот рецепт за проширени вени и испукани пети: „Сега моите потпетици се нежни, како на бебе“

Имам 57 години и целосно ги излечив проширените вени и испуканите стапала

Веќе на дваесет години почнаа да ми пукаат капиларите на нозете. На триесет години не можев да носам здолништа бидејќи нозете ми изгледаа ужасно. Вените се гледаа, а петите беа испукани до крв.
Потоа некаде го прочитав овој рецепт кој го применив и оттогаш немам никакви проблеми:

Постапката е едноставна: сомелете 10 таблети аспирин и измешајте ги со 250 мл јака ракија. Оставете го да отстои два дена.

Намачкајте ја газата со овој раствор и нанесете ја на петиците и нозете, а потоа завиткајте ги нозете во фолија и оставете преку ноќ.
Наутро измијте ги нозете со вода, избришете ги со сува крпа и нанесете крема. Постапката повторувајте ја секоја вечер.

Статиите на нашиот портал се ИСКЛУЧИВО ЗА ВАШЕ ИНФОРМИРАЊЕ, доколку имате било каков здравствен проблем задолжително да се консултирате со ЛЕКАР!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *