Една е на Балканот: Ако дојде до трета светска војна, овие земји се сигурни засолништва!

Последниве два дена најчест збор кој може да се види во медиумите е Трета светска војна.

Британскиот Индепендент во подготвките за војна отишол најдалеку, па составил листа на земји во кои би сте требало да бидете ако навистина започне војна. Пописот е базиран на Глобалниот индекс на мир од минатата година, а свое место во топ 10 земји си најде и една поранешна југословенска република.

1.Исланд

2.Канада

3.Нов Зеланд

4.Португалија

5.Австрија

6.Данска

7.Фиџи

8.Словенија

9.Швајцарија

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *