3 РАБОТИ што не треба да ги чувате во бањата,фрлете ги одма носат несреќа

Постојат одредени работи кои според фенг шуи се забранети во бањата, бидејќи се смета дека создаваат неповолна енергија во овој простор и лошо влијаат на атмосферата и расположението во домот, особено на протокот на финансии во просторот. .

Еве 3 работи што треба да ги отфрлите и избегнувате кога станува збор за украсувањето на бањата во фенг шуи:
1. Чешмите што протекуваат често се најчестата грешка . Истекувањето на вода во мијалник, бања, туш или казанче го симболизира „истекувањето“ на пари од домот. Се смета дека протекувањето носи сиромаштија, предизвикува натрупување на трошоци и пари за напуштање на вашата куќа. Затоа е важно да ги поправите сите славини и да избегнете капење или истекување вода.

2. Вештачко цвеќе – Доколку сакате да ја декорирате бањата или да го освежите нејзиниот изглед, никогаш не ставајте вештачки и пластични цвеќиња во неа. Ова е лошо за енергијата на фенг шуи, зрачи мртва енергија, го стагнира протокот и зафаќа простор што можете да го користите за свежи растенија во бањата кои имаат одличен ефект на фенг шуи. Препорачливо е да се одгледуваат златни потоси, бамбус, папрат, замија, еукалиптус, женска среќа, куќа чувар во бањата… Одгледувањето живи растенија во бањата, во умерени количини, може да го разубави просторот, но и да донесе среќна, убава енергија што поволно влијае на атмосферата во домот и финансиите.

3. Празни шишиња со козметика, стари четкички за заби , откриени валкани крпи, ѓубре, скршени работи, скршени огледала, постојано преполна и отворена корпа за валкани алишта… Секој вид на неред во бањата предизвикува лоша енергија да се шири од неа на цел дом. Потрудете се да исфрлите сè празно, скршено и непотребно од бањата. Едноставно тоа е она што служи за одржување на чистотата, па тој самиот секогаш треба да биде уреден и чист. Бањата најдобро се прави во минималистички стил, со што е можно помалку работи во неа, за да се избегне „врнежите“ на лоша енергија во неа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *