Редовното консумирање на овој десерт ќе ви продолжи животот и подобри вашето здравје

Сите сакаме да останеме млади што е можно подолго, да го задржиме свеж изглед и виталност. Добрата вест е дека слаткото може да ни помогне во тоа!
Сите лекари зборуваат за храна која промовира долговечност, а има и една што ја сакаат љубителите на бонбони! Дознајте колку темното чоколадо е добро за вашето здравје!

Иако диабетичарите постојано предупредуваат за штетната страна на внесот на шеќер, излегува дека има и позитивна страна. Научниците од Универзитетот Харвард посочија на една слатка храна која има корисни својства, а тоа е темното чоколадо. Според нив, ако редовно ја јадете оваа чоколада, ќе ја продолжите младоста.

Студијата спроведена од експерти покажала дека оние кои редовно консумирале темно чоколадо живееле една година подолго од оние кои не посегнале по овој деликатес. Нутриционистите го припишуваат тоа на фактот дека оваа чоколада е богата со антиоксиданси и минерали, кои го подобруваат крвниот притисок и спречуваат појава на рак и кардиоваскуларни заболувања.
Лекарите советуваат да јадете три коцки темно чоколадо месечно. Оваа храна е добра и за меморијата и за функциите на мозокот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *