Поставете едно од овие растенија ПРЕД влезната вретата: ќе ви донесе повеќе ПАРИ, среќа и просперитет

Поставете едно од овие растенија ПРЕД влезната вретата: ќе ви донесе повеќе ПАРИ, среќа и просперитет
Кое растение треба да се постави пред влезната врата според фенг шуи? Трик за повеќе пари, среќа и подобра енергија
Растенијата на фенг шуи се исклучително важни, бидејќи се верува дека зрачат со позитивна чи енергија во домот, а секоја од нив има посебна симболика. Многу растенија, исто така, помагаат во филтрирање на токсините и чистење на воздухот во затворените простории. Важно е да се напомене дека во фенг шуи, секое растение треба да има свое место во домот од каде најдобро функционира.

Влезната врата е една од најважните области на вашиот дом од перспектива на фенг шуи. Влезната врата се смета за „уста на енергијата“ во вашата куќа. Тука енергијата и можностите можат да влезат во вашиот дом и да допрат до вас. Вашата влезна врата исто така го претставува вашето лице кон светот и како светот ве гледа.
Експертите за фенг шуи откриваат кои растенија е добро да ги имате пред влезната врата за среќа, пари и хармонија во домот:

Арека палма
Ако имате простор за поголемо растение, арека палмата може да донесе многу животна енергија во вашиот простор. Ова е одлична билка за активирање на позитивните вибрации и поправка на застојана енергија. Можете да го чувате надвор на вашиот праг во текот на топлите месеци, а потоа да го внесете внатре кога ќе дојдат поладните денови. Арека палмите се исто така корисни за филтрирање и прочистување на воздухот.

Монстера
Ова растение има прекрасни листови во форма на срце кои се одлични за привлекување љубов и квалитетни луѓе во вашиот живот. Можете да ги поставите пред вашата влезна врата – ако ги негувате правилно, тие ќе растат, ќе се шират и ќе поканат изобилство.

Лира фикус или фикус од смоква
Ова е прекрасно и исклучително популарно растение. Нивното исправено стебло и големите впечатливи листови можат да бидат совршена зелена декорација за просторот пред влезната врата. Исто така, може да порасне и да биде исклучително висок. Овој фикус бара посветеност и грижа, но ако го одгледувате со многу грижа, сочувство и добрина, ќе ви се оддолжи со прекрасно зеленило.

Потос
Ако сакате да го подобрите вашиот влез со растенија, но сте почетник во градинарството, изберете потос. Овие растенија не бараат многу кога станува збор за грижата. Потос е поврзан со енергијата на парите, привлекување изобилство и благосостојба во домот.
Изберете едно од наведените растенија и разбудете ја позитивната чи енергија во вашиот дом веднаш на влезната врата!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *