Стоматолозите открија:Кога станува збор за мијањето ЗАБИ еве која ГРЕШКА ја правите

Стоматолозите открија:Кога станува збор за мијањето ЗАБИ еве која ГРЕШКА ја правите
Многу е важно вашата утринска рутина на четкање на забите да биде правилна. Многу луѓе грешат и ги мијат забите во погрешно време, што може многу да влијае на нивното здравје, па затоа е неопходно да се слушаат советите на експертите.

Стоматологот Ана Петерсон советува да ги четкате забите наутро пред појадок. Иако ова може да ви изгледа апсурдно, ова е единствениот начин на кој можете да ги одржите здрави.

„Дали знаевте дека не треба да ги миете забите после појадокот? Секогаш порано. Кога појадувате, устата ви станува кисела. Значи, она што го правите кога ги четкате забите по појадокот е внесување киселина во забот и тоа ја уништува глеѓта“, објасни Ана Петерсон.
На овој начин ќе ги заштитите забите од се што јадете и ќе спречите уништување на глеѓта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *