СОВЕТ: Како да го задоволите чувството на глад со помош на зеленчук

Зеленчукот е богат со вода и влакна и е нискокалоричен. Заменете половина од вашата протеинска или скробна храна со непротеински зеленчук и можете да јадете иста количина на храна со помалку калории.

Истражувањата покажаа дека количината на храна што ја јадете е фактор за чувство на ситост. Од учесниците било побарано да јадат иста количина тестенини, но со различни количини зеленчук. Како резултат на тоа, речиси сите од нив јаделе иста количина на храна без оглед на тоа колку зеленчук првично имале, што значи дека оние со најмногу зеленчук јаделе најмалку калории без воопшто да знаат.

Па на крајот на краиштата, како да се удави гладот ​​со помош на зеленчук? Само намалете ја другата храна и наполнете го остатокот од чинијата со зеленчук што не содржи скроб. исто концептот може да се примени при подготовка на мешани јадења. Едноставно додадете повеќе зеленчук во вашите омилени рецепти за нискокалоричен, хранлив оброк.

Заклучок:Зеленчукот треба да сочинува половина од вашата порција, за да можете да внесувате доволно храна од вообичаената количина, но со помалку калории.Зеленчукот е богат со вода и влакна и е нискокалоричен. Заменете половина од вашата протеинска или скробна храна со непротеински зеленчук и можете да јадете иста количина на храна со помалку калории.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *