Жените со овие имиња се страшни предизвикувачи на проблеми

Речиси и нема човек кој не пати од некој вид комплекс на инфериорност.
Некои успеваат да бидат мотивирани од тоа и да се наполнат со енергија и сила за да ги постигнат своите цели. Кај други, тоа предизвикува само фрустрација, што речиси секогаш води до депресија.
За разлика од мажите, жените се исклучително емотивни и затоа понекогаш им е многу потешко да ги искусат сопствените неуспеси и порази. А дамите со овие имиња се толку самоуверени што се претвораат во сложени и послушни домаќинки кои никогаш не сакаат ништо за себе.

Алина
Преведено од грчки, името значи „ангелски гласник“. Од раното детство, Алина се одликуваше со нејзината добрина. Таа расте во исклучително искрена жена која сонува за семејство и бара сопруг кој ќе се грижи за неа.
Токму поради оваа причина Алина ќе стане послушна и скромна, ќе го стави својот сопруг на пиедестал и ќе ги задоволи сите негови каприци. И ако на почетокот на врската ваквото однесување и помогне да го задржи избраниот до себе, со текот на времето ќе ја изгуби самодовербата, претворајќи се во сложена и неописна домаќинка.

Амелија
Необичното и убаво име Амелија ја обдарува својата сопственичка со енергија на женственост, но и дава покорен карактер, дисциплина и потрага по совршенство. Започнувајќи романтична врска, Амелија несвесно ќе се споредува со други девојки и ќе стане многу искомплексирана бидејќи нема да може да ги види сопствените заслуги, пишува
Таа ќе стане баран партнер на кој постојано му треба потврда на чувствата од саканата. Кога ќе се омажи за него, Амелија малку ќе се смири, но сепак претпазливо ќе гледа во партнерот, уверена дека тој нешто крие од неа.

Тамара
Знаејќи дека нема да може да го преживее предавството на својата сакана, Тамара ќе се обиде да стане модел на послушност за својот сопруг. Таа ќе се откаже од своите амбиции и ќе го стави својот сопруг на прво место, исполнувајќи ги сите негови желби. И сето тоа затоа што Тамара никогаш не била самоуверена девојка.
Разочарана од однесувањето на посилниот пол, наоѓајќи го мажот од соништата, таа ќе се труди да не прави повеќе грешки. Тамара сама ќе ги згази своите соништа, само за да остане со саканата. И без нејзината женска гордост, таа ќе се претвори во искомплексирана слугинка која знае само да го послуша својот сопруг.

Маријана
Колку е поубава жената, толку повеќе се сомнева во себе. Маријана е одличен пример за име чија енергија и овозможува да го освои секој маж што и се допаѓа. Но, честопати неговите сопственици не веруваат во себе и во нивните способности.
Навредите што ги слушала како дете од некое фино момче ќе и создаваат комплекси до крајот на животот. Поради ова, кога ќе порасне, ќе се стреми кон најобичните мажи, верувајќи дека не заслужува повеќе.
Маријана има голем сексуален и кариерен потенцијал, но за да се ослободи од комплексите и повторно да стане самоуверена, потребен и е вистинскиот партнер покрај себе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *