Ставете кромид и лук во чорапи и спијте во нив: Ќе ви го регенерираат телото, погледнете како

Ставете кромид и лук во чорапи и спијте во нив: Ќе ви го регенерираат телото, погледнете како.
На стапалата има околу 7.000 нервни завршетоци кои често ги занемаруваме во текот на денот, обидувајќи се да ги оствариме сите секојдневни обврски.

Претставниците на кинеската медицина сметаат дека стапалата се најважниот фактор преку кој можете да ја видите состојбата на вашето здравје. Тие се во директен контакт со сите внатрешни органи, а сето тоа благодарение на меридијаните кои се во нив и минуваат низ целото тело.

Кромидот и лукот имаат моќ да апсорбираат многу бактерии, па затоа се добри средства за чистење на телото. Алтернативната медицина ве советува да го детоксицирате телото така што ќе ги исечете црните и лукот на парчиња и ќе ги ставите во чорапи пред спиење. На стапалата има околу 7.000 нервни завршетоци кои често ги занемаруваме во текот на денот, обидувајќи се да ги оствариме сите секојдневни обврски.

Затоа, еден од најефикасните начини за отворање на оние нервни завршетоци кои водат до целото тело е преку лакот. Кромидот, пак, ја чисти кожата, а неговата фосфорна киселина (која не расплакува при сечкањето кромид) прави чуда во крвотокот. Тој е главен во чистењето на органите и убивањето на токсините.
Во античка Англија, познатиот ритуал на чистење на воздухот од микроби вклучувал употреба на сок од кромид и лук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *