Ја гледам соседката става сол пред врата,кога разбрав зошто, веднаш си земал 1 пакетче сол

Ја гледам соседката става сол пред врата,кога разбрав зошто, веднаш си земал 1 пакетче сол
Првото запознавање на човекот со солта се случило пред многу векови. Па дури и тогаш, овие бели кристали се сметаа за силна заштита од негативни влијанија. Луѓето не го знаеле хемискиот состав на солта или нејзиниот ефект врз телото. Но, тие ги ценат неговите својства долго време за да ја зачуваат храната, да не дозволат да се расипе и да го подобри вкусот на јадењата. Така, чистењето со сол се смета за важен ритуал во различни земји низ светот.

Денес често можете да го слушнете суеверното тврдење дека истурената сол ќе доведе до кавга. Во принцип, ние не се согласуваме со ова. На крајот на краиштата, само неколку прстофати сол на прагот може да ја спасат куќата од инсекти кои лазат. Линијата сол под вратите и прозорците ќе ги спречи злите духови и ќе ги заштити жителите од оштетување.

Солта не е помалку корисна во секојдневниот живот. Добро ја апсорбира влагата. Ставете неколку мали контејнери во различни агли на ноќната маса со житарки и ќе заборавите на влагата. Ако сте загрижени за вашата облека пред перење, додадете малку сол во машината. Тогаш вашите омилени блузи дефинитивно нема да ја изгубат бојата.
Солта се уште се смета за симбол на бесмртноста и вечноста, која има магични својства. Кристалите лесно ја апсорбираат негативната енергија, помагајќи да се исчисти домот, телото и душата на една личност.
Солта често се користи во ритуали и правење амајлии со неа. Решивме и да го тестираме ефектот на чистење на белите кристали. Обидете нè. Се што ви треба е сад во кој слободно можете да ги ставите стапалата и пакет сол.

Најдете затскриено, тивко место каде што нема да ве вознемируваат. Тоа може да биде соба или градина. Истурете колку што е можно повеќе сол во садот. Треба целосно да го покрие дното со дебел слој. Сега застанете на солта боси и опуштете се.
Размислете за сите лоши работи од кои би сакале да се ослободите. Сега ментално испратете го овој негативизам во солта. Процесот на чистење ќе биде поефикасен ако ослободите повеќе енергија. Во исто време, можете да кажете: „Сè што е лошо оставам овде и сега“.
Слушајте ги вашите чувства. Ако исчезнат негативните чувства, седнете, исчистете ги стапалата од сол и почекајте малку за да добиете нова сила.

Соберете ја солта и измијте ја со вода или закопајте ја во земја. Овие елементи ќе ја прочистат солта и ќе ја неутрализираат лошата енергија. Не заборавајте да се заблагодарите на солта за помошта!
Дури и ако не верувате во магичните сили на солта, емоционалното ослободување секогаш може да го подобри вашето расположение. Вршете редовни ритуали за чистење со сол и хармонијата ќе ви биде вратена во домот и животот. Погрижете се да работи!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *