Кога последен пат сте ја измиле четката за коса?! Кога ќе ги видите нечистотиите и ГРИЖИТЕ кои ги собира, редовно ќе ги миете

Кога последен пат сте ја измиле четката за коса?! Кога ќе ги видите нечистотиите и ГРИЖИТЕ кои ги собира, редовно ќе ги миете.

Иако веројатно користиме четка за коса секој ден, ретко се случува редовно да ја чисти.
На четките за коса им е потребно добро чистење од време на време.
Еден таков пример се четките за коса, кои често забораваме да ги исчистиме како што треба. Валканите четки може да бидат причината поради која вашата коса станува помрсна од вообичаено.
Колку себум, маснотии, остатоци од различни производи за стајлинг има на него, а да не зборуваме за насобрани влакна.
Фризерите истакнуваат дека е важно да ги чистите четките секој ден – дури и ако ги отстранувате влакната и ги исплакнете со топла вода за да избегнете таложење на штетни бактерии. И треба да практикувате длабоко перење еднаш неделно, или најдоцна на секои две недели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *