КОГА ГО МОЛИШ БОГ НЕШТО: Еве што се случува!

КОГА ГО МОЛИШ БОГ НЕШТО: Еве што се случува!
Кога барате нешто од Бога, запомнете дека го барате патот до она што го сакате, а не самиот резултат.
Ќе мора сами да најдете начин како да си ја исполните желбата.
Моли се велејќи: „Боже, покажи ми го патот до тоа и она…“
Не барајте готов производ! Не барајте решение!
За креативност, потребно е да се спроведе процес кој е спротивен на потрошувачката – да се спојат деловите во целина, а не да се дели целината на делови.

На Бог не му треба вашиот проект , туку вашата способност да создавате, да го покажете вашиот потенцијал. Работете на тоа додека има уште време.

А оној што едноставно сака да добие нешто , без самиот да го создаде, е на најниско ниво на развој, покажувајќи ја незрелоста на душата и себичноста на умот.
Како што се развивате, ќе разберете што сака Бог од вас – која е вашата цел. Тоа е суштината на животот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *