СВИНСКАТА МАСТ СЕ ВРАЌА НА ЛЕПЧЕТО Природен мелем заслужен за долгиот живот на нашите предци

СВИНСКАТА МАСТ СЕ ВРАЌА НА ЛЕПЧЕТО Природен мелем заслужен за долгиот живот на нашите предци
Студиите на бројни медицински експерти покажале дека свинската маст содржи заситени масти кои можат да бидат една од причините за висок холестерол. Сепак, ако се консумира умерено и соодветно, има исклучителни лековити и благотворни ефекти врз целиот организам.

Свинската маст е одамна составен дел од традиционалната кујна. Во последно време е незаслужено запоставена бидејќи погрешно се сметаше за нездрава. Освен што се користи во готвењето, посебно место има и во козметиката, но и во народната медицина.
Студиите на бројни медицински експерти покажале дека овој домашен производ содржи заситени масти, кои можат да бидат една од причините за висок холестерол.
Можеби ќе ве интересира

Сепак, факт е дека ако се консумира умерено и соодветно, има исклучителни лековити и благотворни ефекти врз целиот организам. Затоа овој природен препарат денес сè повеќе се користи на различни начини.
Ќе ве запознаеме со тоа како свинската маст може да се користи како лек и за кои здравствени проблеми можете да ја користите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *