ИСПОВЕД КОЈА ЈА ТРОГНА ЦЕЛА ДРЖАВА: Баба и дедо му го одзедоа целото наследство на татко ми затоа што имаше ќерка – јас!

ИСПОВЕД КОЈА ЈА ТРОГНА ЦЕЛА ДРЖАВА: Баба и дедо му го одзедоа целото наследство на татко ми затоа што имаше ќерка – јас!
Корисничка на Твитер која се нарекува „теки“ сподели приказна за нејзините родители и баба и дедо со своите следбеници.

Со децении сме сведоци на приказни во кои семејствата со презир гледаат на девојките и жените, како да се помалку вредни ако не го прават она што општеството го очекува од нив.
Ова е една од оние приказни каде мајката и ќерката се третираат како граѓани од трет ред затоа што потесното семејство не го добило она што го наумиле.

Корисничка на Твитер која се нарекува „теки“ со своите следбеници ја сподели приказната за нејзините родители и баба и дедо, за кои вели дека „не може да ги нарече баба и дедо“.
Добро знам како е да растеш во конзервативно семејство.“ Фала му на Бога моите родители никогаш не биле такви затоа што родителите на татко ми цел живот ме гледале како помалку вредна. Не можам да ги наречам баба и дедо, извинете, бидејќи јас сум единствениот наследник на нивната лоза.
Имено, мајка ми беше бремена за време на бомбардирањето и хормоните и беа целосно исчезнати поради стресот, а секоја наредна бременост исто така беше ризична за нејзиниот живот. Тогаш пукна целиот пекол. Малтирање на татко ми затоа што се омажил за жена која не е способна да му роди син заради Бога!

Сестрата на татко ми роди два сина кои ќе продолжат со туѓата лоза, а нивната ќе заврши таму. Еве јас имам 22 години и родителите на татко ми немаат поим која сум и што сум, а не дај боже да немаат контакт ни со моите родители.
Фала богу, моите родители се нормални и успеаја да ме водат на вистинскиот пат, а на овие идиоти морам да им кажам дека секое дете е подеднакво важно, без разлика дали е машко или женско. Потрудете се да не видиме дека не трпите.

Само да чекаа да одам на факултет, а потоа сиот имот што беше на нивно име да го пренесат на синовите на тетка ми, немаше случајно нешто да им се случи, па нешто да му припадне на татко ми бидејќи тој ќе остави ми го потоа“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *