Веќе нема да ви требаат мајсторите: Истурете ја оваа смеса во одводот на мијалникот и решете го проблемот

Веќе нема да ви требаат мајсторите: Истурете ја оваа смеса во одводот на мијалникот и решете го проблемот

За да не се грижите подоцна за бањата или кујната, преземете ги сите мерки и бидете што понежни со одводите. Што значи?
Погрижете се косата во бањата или остатоците од храна да не завршуваат во одводот. Еднаш на секои две недели, истурете го производот што го користите за чистење на тоалетната школка во отворот, а потоа оставете топла вода да тече некое време, ова ќе ги отпушти цевките и тие ќе бидат чисти, исто како мијалникот и работните површини што ги чистите редовно. .
Значи, важно е да се грижите за ова за да нема проблеми. Веднаш штом ќе се бањате, отстранете ја косата, нежно соберете ги сите остатоци од мијалникот со марамче и фрлете го.

До тоалетот треба да има корпа за отпадоци со капак, фрлајте хартија овде, не во шолјата. На некои места цевките се потесни и лесно може да настанат блокади.

Ако дефектот е веќе таму, се што треба да направите е да го извадите цревото што минува под мијалникот или мијалникот, да ги отстраните сите остатоци од него, по можност со помош на голема игла за плетење ако имате во куќата, а потоа исплакнете ја внатрешноста под млаз топла вода со додавање на средство за чистење одвод.

Ако ова не помогне, повикајте водоводџија.

– Она што ми остана во сеќавање од училиштето, односно домаќинствата што ги имавме тогаш, е советот на професорот како да се одржуваат цевките. Средството за чистење го истурате во одводот и потоа оставате малку да тече топлата вода – советува домаќинка која го пробала ова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *