Стар народен РЕЦЕПТ:Досега не сте пробале eве како правилно да приготвите ГОТВЕНО ВИНО

Стар народен РЕЦЕПТ: Еве како правилно да приготвите ГОТВЕНО ВИНО
Рецепти за варено вино има безброј, но се препорачува прво да започнете со поедноставните кои ќе ги користите како основа, а потоа да продолжите да експериментирате со вкусовите.

Еден од рецептите гласи: половина литар црвено вино, 1/4 литар вода, три лажици шеќер, ½ лажичка каранфилче, малку цимет, неколку парчиња портокал и малку кора од лимон.

Втор рецепт: шише црвено вино, 1 парче клементина, 1 стапче цимет, 1 ѕвезда анасон, 3 суви смокви, 4 каранфилчиња, 3 топчиња црн пипер, 50 мл ракија. Виното се загрева, се тураат зачини, а на крајот се става ракија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *