Невестата збеснала кога слушнала што направила Свекрвата

Невестата збеснала кога слушнала што направила Свекрвата

Невестата била шокирана од потегот на младоженецот: „Почнав да му викам, не можев повеќе да го слушам“
Планирањето на свадбата се покажа како кошмар, бидејќи мајката на нејзиниот иден сопруг не сакаше да се согласи за повеќето одлуки

Откако дознала дека нејзиниот вереник и ја вратил венчаницата во продавница, заменувајќи ја со венчаница која и се допаднала на мајка му, 28-годишната невеста збеснала. Како што вели, нејзината идна свекрва е „наметлив тип“.

За жал, планирањето на свадбата се покажа како малку „кошмар“, бидејќи мајката на нејзиниот иден сопруг не сакаше да се согласи за повеќето одлуки . Работите се влошија откако таа инсистираше да оди на шопинг за фустани, за веднаш да одби да го прифати фустанот што го избрала невестата. 28-годишната жена го сподели своето искуство на Редит: „Бев многу среќна што го најдов тоа што го барав, но таа избра фустан што толку многу го сакаше и рече дека отсекогаш замислувала невеста во него.

Мислев дека фустанот е малку морничав и дека таа воопшто не е мој тип. Се извинив и ѝ се заблагодарив, но и кажав дека веќе сум се одлучила за фустанот што го имам“, продолжи таа, пишува Mirror . Истата вечер, вели таа, нејзиниот вереник дошол дома целосно бесен, велејќи дека ја „одбила“ помошта на мајка ѝ за изборот на фустан, исклучувајќи ја од се. Тој ја замоли да размисли наместо тоа да го избере фустанот на мајка му, тврдејќи дека двата фустани не се толку различни . Следната вечер, таа дошла дома и открила дека нејзиниот фустан го нема, а заменет е со фустан избран од нејзината свекрва. „Му се јавив и тој беше директно отворен за тоа што направи и зошто го направи тоа. Го изгубив тоа и почнав да врескам по него . можност да зборуваме. Тој дојде дома и се скаравме.

Потоа отидов кај еден од моите пријатели и тој постојано ми се јавуваше и се јавуваше, а потоа ми пишуваше пораки велејќи дека претерувам“, додаде таа. “Тој инсистираше да му дадам шанса на овој фустан. Постојано велеше дека неговата мајка има “визија” и добри намери и го сака само она што е најдобро за мене како нејзина идна снаа”, додала таа. Откако побарала помош на Редит, добила одговори. „Врати му го прстенот.

Кажи му: „Се надевам дека ќе ја имаш свадбата на која секогаш се надевавте ти и мајка ти“. Оди си“, напишал еден корисник. „За твојата свекрва, ти не си личност. Ти си додаток врзан за раката на нејзиниот син. навикна таа да ти ги води животите“, напиша друга.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *