Ставете го ова во вашата чанта или џеб: Гледајте ја СРЕЌАТА како тропа на вашата врата, носи ПАРИ и изобилство

Ставете го ова во вашата чанта или џеб: Гледајте ја СРЕЌАТА како тропа на вашата врата, носи ПАРИ и изобилство

Аметистот е еден од најпознатите минерали, а уште од античко време е познат како кристал кој има моќни лековити својства.Се верува дека го намалува стресот и ја подобрува концентрацијата. Повеќето луѓе се повеќе или помалку суеверни, а многумина имаат свој шарм од кој не се разделуваат. Тоа може да биде сè, од ѓердан до паричка за среќа. И со векови, позитивните својства им се припишуваат на различни кристали.

Природен смирувач: Аметистот има моќ да го ублажи стресот, да ја смири раздразливоста, лутината, да го избрка стравот и анксиозноста и да спречи ненадејни промени во расположението.

Лечи: Овој скапоцен камен има извонредна моќ за исцелување и чистење. Тоа го прави со зајакнување на нашата интуиција, ги отфрла стравовите и грижите и влијае на зајакнувањето на психата.


Ја зголемува концентрацијата и трезвеноста: аметистот го стимулира умот, ни помага да се фокусираме на нашите задачи, на учење, но кога ни е потребно, има смирувачки ефект.

Помага при несоница: Со аметист под перницата, можете да сметате на побрзо заспивање и дека ќе биде здрав и долг, за да ги заживеете телото и духот. Аметистот ни помага подобро да се поврземе со несвесното, со нашите соништа.
Хормонска рамнотежа: Аметистот позитивно влијае на метаболизмот, внесува рамнотежа во ендокриниот систем, помага во активното производство на хормони.

Го зајакнува имунолошкиот систем: Аметистот помага во прочистување на крвта и на тој начин ја намалува физичката, емоционалната и психолошката болка и стресот. Им помага на луѓето кои страдаат од болести на белите дробови и респираторниот тракт, кожни болести и болести на дигестивниот систем.

Нè враќа во рамнотежа: Аметистот има моќ да го смири гневот, гневот, немирот, да ги неутрализира негативните емоции, без разлика дали се резултат на надворешни извори или наша анксиозност. Аметистот нè поврзува со нашата вистинска цел, ја активира нашата духовност и првобитно јас, нè спречува да го бараме само материјалното и минливото. Може да се користи како амајлија за да привлече изобилство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *