ОВА СЕ ПОСЛЕДНИТЕ ЗБОРОВИ НА БАБА ВАНЃА: Следеше ОГРОМЕН ШОК кога ЈА СПОМЕНА МАКЕДОНИЈА!

ОВА СЕ ПОСЛЕДНИТЕ ЗБОРОВИ НА БАБА ВАНЃА: Следеше ОГРОМЕН ШОК кога ЈА СПОМЕНА МАКЕДОНИЈА!

Баба Ванѓа или Вангелија Димитрова, моминско презиме Пандева, е родена во 1911 година во Струмица, Македонија.
Луѓето од целиот Балкан, Европа и многу делови од светот доаѓаа кај Баба Ванѓа за предвидувања.

Ја посетиле најмоќните луѓе на светот, но и сиромашните од нејзиното село. Таа е заслужна за предвидувањето на судбините на Хитлер, Путин, Горбачов, Сталин, Лејди Ди, Џеки Кенеди, како и најголемите светски трагедии.
Ванѓа наводно предвидела дека до 2043 година исламот ќе ја преземе Европа.
Многумина не веруваа во нејзиниот „подарок“.

Легендарната претскажувачка Ванѓелија Гуштерова, попозната како Баба Ванѓа во едно свое претскажување предвидела дека Македонија ќе има финансиски проблеми се додека не почне со работа рудникот ”Алшар”.
Ова таа му го кажала на извесен С. Синадиноски кој ја посетил Баба Ванѓа во деведесеттите години од минатиот век, кога бил ангажиран на одредена функција во Владата на Република Македонија.
Според негови познаници тој кај Баба Ванѓа бил приватно, но покрај тоа прашал и добил одговор и за Македонија.
Одговорот од познатата претскажувачка бил дека нашата држава ќе биде во криза, се до оној момент додека власта во земјата не го даде рудникот ”Алшар”, кој е единствено наоѓалиште на талиум во светот

Интересно е што Ванѓа во дел од нејзините предвидувања за милениумот пред нас, претскажала дека планетата Земја покрај познатто Сонце, ќе ја грее вештачко сонце (најверојатно мислела на некој неисцрпен извор на енергија ), а соред научниците токму со талиумот може да се дојде до неисцрпен извор на енергија.
Таа често била гледана во друштво на лидерот на Бугарската комунистичка партија, Тодор Живков, а се смета дека преку тој канал добивала информации од тајните служби.

Во 1926 година, по совет на соседите, го испратиле слепото девојче Ванѓа во „Домот за слепи“ во Земун, каде што поминала две години. Бугарката била заведена во Домот под српско име и презиме, како Анѓелија Тасиќ.
Пред тоа лекарите не можеа да и помогнат. Наводно, две операции во Скопје и една во Белград немале ефект.
Ја видела и сопствената смрт. Состојбата и се влоши многу“, изјавиле на полноќ на 10.08.1996 година.

– Ќе живеам додека ми е судено да живеам на овој свет – рече еднаш Баба Ванѓа
Далечната братучетка на Ванѓа, која до последен момент била покрај неа, сведочела дека во тој момент пророчицата побарала чаша вода, корка леб и да биде – темелно избањата! Тогаш таа рече:
„Е, сега се е во ред.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *