Жената се пожалила: „Маж ми ме нападна затоа што за појадок со децата подготвив четири јајца, а не две“

Жената се пожалила: „Маж ми ме нападна затоа што за појадок со децата подготвив четири јајца, а не две“

Ја нарече детска и незрела затоа што се налутила додека со неа бил само искрен и директен
Кога подготвувате појадок, има смисла да го правите тоа за целото семејство. На тој начин ќе можете сите заедно да уживате во истото, а времето за семеен оброк е навистина важно за поврзување, особено ако имате мали деца.

Меѓутоа, една жена се збунила кога нејзиниот сопруг ја нарекол неодговорна бидејќи готви за целото семејство. Таа отиде на Редит и праша дали згрешила што зготвила четири јајца наместо само двете што ги побарал нејзиниот сопруг, а луѓето биле збунети од однесувањето на мажот и се прашувале зошто тој не сака децата да јадат со него.

„Јас сум мајка која останува дома со две деца, на возраст од 8 и 10 години, а нивниот татко е единствениот хранител во куќата. Тој е одговорен за сметките и намирниците, а неодамна ја заостри контролата на трошењето и ќе се налути. за малите работи што ги правам. Како да перам алишта двапати неделно (поради децата) или да користам повеќе средства за чистење од вообичаеното“, започна таа во објавата.
„Вчера направив појадок за него и за децата и користев четири јајца за матени јајца. Дојде до масата и дозна дека користам четири јајца и почна да ме напаѓа нарекувајќи ме неодговорен што не користев две јајца. Го нареков неразумен. Две јајца? А ние сме четворица? Децата немаше да се заситат. Викаше велејќи дека треба да запомнам дека тој е оној кој се очекува да плати за сето тоа и дека ќе мора да се грижи за тоа кога ќе останеме без намирници“, објасни таа.

Се вознемирила и го изгубила апетитот. Таа му кажа дека може да јаде се, но тој ја нарече детинеста и незрела затоа што се налутила додека тој бил само искрен и директен со неа. На крајот појадувала само кафе, а тој заминал на работа без да зборува со неа. Сега таа ги прашува другите корисници дали згрешила што подготвила четири јајца наместо две за да може целото семејство да јаде.
Многумина побрзаа да ја бранат мајката велејќи дека таа дава се од себе за своето семејство.
„Мојата прва мисла: не се работи за јајца. Среќно за вас и вашите деца!“ коментира еден корисник, додека друг корисник додаде: „Инфлацијата е проблем за многу семејства. Седнете со сопругот, развијте план и буџет .

Некој друг ѝ предложил на мајката да се вработи со скратено работно време, пишувајќи: „Сфатив дека си мајка што останува дома и одлично е што можеш. Но, можеби е време да размислиш за тоа, разговарај со сопругот и види дали треба да се вработиш за да врзеш крај со крај“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *