Гo ЗНААТ САМО 2 отсто од луѓето Оваа информација буквално може да ви го спаси животот

Гo ЗНААТ САМО 2 отсто од луѓето Оваа информација буквално може да ви го спаси животот
Станува збор за предмети што ги користите секој ден и ситуации во кои може да се најдете без да знаете како може да ви помогнат функциите на вашата банкарска картичка, мобилен телефон, автомобил.Ова може да му се случи на секој од нас, но ретко кој го знае вистинскиот трик како да се спаси во овие ситуации.

Информациите кои ви ги пренесуваме се непознати за 98 проценти од луѓето, а буквално може да ви го спасат животот! Станува збор за артикли што ги користите секој ден и ситуации во кои може да се најдете без да знаете како може да ви помогнат функциите на вашата банкарска картичка, мобилен телефон, автомобил…1. АКО НЕКОГАШ СТЕ БИЛЕ ПРИНУРАНИ ОД КРАДЕЦ ИЛИ НЕКОЈ ДРУГ ДА ПОВЕЛЕТЕ ПАРИ ОД банкомат
Внесете го вашиот PIN наназад. Значи, ако вашиот PIN е 1254, внесувате 4521. АТМќе ви ги даде парите, но автоматски ќе ги препознае како повик за помош и ќе ја алармира полицијата без да знае крадецот. Таа опција постои на сите банкомати, но многу луѓе не ја знаат.

2. КАКО МОБИЛНИОТ ТЕЛЕФОН МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ ВО ИТНА СИТУАЦИЈА
Колку и да звучи неверојатно, вашиот мобилен телефон може да ви го спаси животот или барем нервите во некои ситуации, еве како:

3. КАКО ДА ЈА ПОВИКНЕТЕ ИТНА ПОМОШ, ПОЛИЦИЈАТА КАДЕ ВО СВЕТОТ…
Единствениот број за итни ситуации што може да се повикаат од мобилен телефон насекаде во светот е 112. Ако се најдете надвор од сигналот на вашата мрежа, а тоа е итен случај, јавете се на 112 и вашиот телефон ќе бара која било постоечка мрежа каде што ти си.
Потоа на екранот ќе ги видите броевите за итни случаи за вашата област. Интересно е: можете да бирате 112 дури и кога тастатурата на телефонот е заклучена! Пробајте го сами!

4. ВАШИТЕ КЛУЧЕВИ ЗА ОТВОРАЊЕ НА ДАЛЕЧИНСКИОТ АВТОМОБИЛ ОСТАНУВААТ ЗАКЛУЧЕНИ ВО ВАШИОТ АВТОМОБИЛ
На многумина од нас ни се има случено ова порано, а постои едноставен трик како да го решите проблемот. Ако го заклучите клучот од автомобилот во автомобилот и имате резервен клуч дома, направете го следново: Повикајте некого дома од вашиот мобилен телефон на неговиот мобилен телефон. Го чувате мобилниот на околу 30 сантиметри од вратата на вашиот автомобил.
Едно лице во вашиот дом треба да го држи клучот од вашиот автомобил блиску до својот мобилен телефон и да го притисне копчето за отклучување. Вашиот автомобил ќе се отвори. Растојанието воопшто не е важно, единственото нешто што е важно е да го повикате лицето кое има резервен клуч од далечинскиот управувач да ви го отвори автомобилот.

5. СКРИЕНА РЕЗЕРВА ВО БАТЕРИЈАТА НА МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН
Замислете дека батеријата на вашиот мобилен телефон е при крај, ви треба телефонот и немате полнач со вас. Телефоните на Nokia имаат можност за резервна копија на батерии. За да го активирате, напишете * 3 3 7 0 # и вашиот телефон ќе има 50 проценти полнење на батеријата. Телефонот ќе ја надополни оваа резерва при следното полнење на батеријата.

6. КАКО ЦЕЛОСНО ДА ГО ОНЕСЕБЕТЕ МОБИЛНИОТ ТЕЛЕФОН АКО НЕКОЈ ГО Украде
Прво треба да го знаете серискиот број на вашиот мобилен телефон. За да дознаете за кој број се работи, напишете * # 0 6 # и на екранот ќе се појави 15-цифрен број. Овој број е единствен за вашиот уред. Запишете го тој број и чувајте го безбедно.
Ако некој ви го украде телефонот, повикајте го вашиот оператор, диктирајте го серискиот број и операторот ќе може да ви го блокира телефонот, што ќе биде целосно бескорисно дури и ако крадецот ја смени SIM картичката. Иако веројатно нема да го вратите телефонот, барем ќе знаете дека крадецот ништо не добил од него. Да се ​​однесуваат сите вака, понатамошните кражби на мобилни телефони нема да имаат цел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *