НА ДЕНОТ НА СВАДБАТА, БАБА ми го кажа ова, И БЛАГОДАРАМ 30 години во брак, немав никакви проблеми, ниту со сопругот, ниту со децата

Ако вашиот семеен живот се распаѓа, децата не слушаат, време е да се свртиме кон мудрите совети на нашите стари.

Ова се упатствата што ми ги даде баба ми пред свадбата, пред 30 години. Како што покажа времето, тие ми помогнаа да ги надминам сите брачни кризи , да избегнам деструктивни конфликтни ситуации, да одржувам љубов и да воспитувам прекрасни деца!

Совети на баба

Не се карај со сопругот пред децата . Во спротивно, повеќе нема да ве почитуваат и двајцата ќе го изгубите авторитетот. Резултатот е непочитување и непослушност на децата .

Мажите се повеќе подготвени да помогнат отколку да ги следат наредбите. Само направете го тоа на убав начин да го натерате сопругот да го прави она што вие го сакате.

Најголемата вредност е семејниот мир. Чувајте го, бидете во можност да простите и први да зборувате.

Не чистете ако сте лошо расположени. Ако не сте во мир со себе, само ќе создадете уште поголем хаос.
Немојте да бидете мрзливи да научите нови работи . Само образована мајка може да има паметни и добро воспитани деца.

Не бидете љубоморни , за да не го уништите вашето семејство. Ако сопругот ја сака и почитува својата сопруга, тогаш тој никогаш нема да ја изневери.

Секогаш подготвувајте вкусна храна и убаво украсете ја. Сопругот не е животно што јаде само што ќе му се сервира.
Почитта е главната работа во семејството. Ако постои почит, ќе има љубов која трае вечно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *