Што гледате на сликата? Зајак или Патка?

Што гледате на сликата? Зајак или Патка?

Најголем дел од луѓето прво ја воочуваат патката, но има и такви кои прво го забележуваат зајакот.

Добро погледнете во фото – илузијата, решете ја енигмата и утврдете дали сте креативни, бидејќи овој цртеж од 1892 говори токму за вашата креативност. Испитувањата покажале дека оние лица кои успевале да ги воочат и зајакот и патката се многу покреативни од оние на кои што тоа им претставува напор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *