Мајката рекла: „Решив да одам на долг одмор без децата и сега ми се лутат“

Мајката рекла: „Решив да одам на долг одмор без децата и сега ми се лутат“

Таа објасни дека е единствена негувателка на нејзините три деца и поради тоа веќе неколку години не е на соодветен одмор и дека сака малку да ужива, а децата ќе ги чуваат нејзините родители.
ите родители понекогаш заслужуваат одмор, и не е невообичаено мајките и татковците да земат слободен ден пред повторно да се справат со строгоста на родителството.

Но, една мајка решила да оди на долг и скап одмор, каде што ќе отпатува во неколку земји и ќе ги остави своите три деца дома кај нивните баби и дедовци. Што најмногу сакаат мајките да добијат на подарок? Можеби ќе се изненадите: 1/6 _ Непроспиени ноќи, постојан хаос, готвење, грижи, сето тоа е дел од секојдневието на повеќето мајки.

По раѓањето на детето, мајките ретко се ставаат себеси на прво место. Како што пишува Мирор , мајката објаснила дека е единствена негувателка на нејзините три деца и затоа веќе неколку години нема соодветен одмор и дека сака малку да ужива. Таа планира нејзините родители да се грижат за децата и, доколку е потребно, да ангажира дадилка. Иако децата ја молеле да ги земе со себе, таа инсистирала да не отстапи од својата одлука, но сега се лути на неа. – Со нетрпение очекувам да поминам малку време за релаксација сама.

Децата се бесни на мојата одлука и плачеа кога им кажав, иако им објаснив дека тоа е долго патување со повеќе застанувања кое е исцрпувачки и скапо. Најчесто ги носам на патувања, но никогаш во странство. „Планирам да ги однесам на патување по океанот кога ќе бидат постари и ќе можат да се справат со сето тоа“, објаснила мајката во објавата на Редит. Таа ги праша корисниците на Редит дали можеби направила грешка и дали децата се во право што и се налутија, но корисниците огромно ја поддржаа мајката , а многумина рекоа дека таа заслужува одмор и дека нејзините деца ќе ја разберат одлуката кога ќе се постари.

– Такво патување со три мали деца е невозможно, па добро одлучивте. Се надевам дека ќе се забавувате – напишал еден корисник. – Децата не мора да бидат вклучени во сè, потребно е и малку време за себе. Одете на пат и опуштете се – додаде друг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *