Чувајте ги луѓето кои ве сакаат – Нема да ги сретнете во голем број низ вашиот живот

Чувајте ги луѓето кои ве сакаат – Нема да ги сретнете во голем број низ вашиот живот
Чувајте ги луѓето што ги сакате, кои ќе ги покриваат солзите со насмевка и ќе ви покажат дека има надеж и покрај сè, луѓе кои се празник за душата и делуваат на неа како најдобриот мелем, луѓе со кои тишината е толку гласна и кои нема да ве напуштат кога ќе биде најтешко.

Немојте утре да се каете поради еден неразумен каприц, за еден погрешно протолкуван збор, за едно површно чувство што не можете да го разберете. Грижете се за луѓето што ги сакате како што би се грижеле за себе. Бидете љубезни со нив, отворени и искрен без да се преправате дека сте нешто што не сте, без да додадете на себе некоја вообразена величина, без да давате ветувања што нема да ги исполните. Грижете се за луѓето што ги сакате, не ви треба многу искуство за да разберете дека не секој заслужува да влезе во вашиот живот. Повеќето од нив се таму за да ве исцедат и да ве соголат до срж, да го земат она што ќе им користи и да се оддалечат. Не вложувајте многу емоции во такви работи, тоа ќе ве повреди многу кога овие луѓе ќе поминат покрај нив. Не секој кој влегува во вашиот живот со насмевка е човек со добри намери, има многу актери кои продаваат некои работи и ќе ви треба време да откриете за што станува збор.

Чувајте ги луѓето што ги сакате, кои ќе ги покриваат солзите со насмевка и ќе ви покажат дека има надеж и покрај сè, луѓе кои се празник за душата и делуваат на неа како најдобриот мелем, луѓе со кои тишината е толку гласна и кои нема да ве напуштат кога ќе биде најтешко. Чувајте ги луѓе кои се борат за вас и кога никој не е на ваша страна, луѓе кои не кажуваат некои големи зборови за пријателството, но затоа покажуваат дека тие се оние на кои секогаш можете да се потпрете. Чувајте ги овие драги и добри луѓе како ваше најголемо богатство, бидејќи штом еднаш ги изгубите, ништо нема да може да ја надополни таа празнина. Ниту еден друг нема да може да застане на нивното место затоа што вредноста на овие луѓе останува незаменлива. Времето ќе покаже кои се овие луѓе и кои се само актери, животите на тешкотиите ќе ги искристализираат работите што ќе ви појаснат сè. Да се ​​коцкаш таа можност значи да се коцкаш со живот, биди мудар, животот не дава втора шанса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *