Трпението секогаш ќе ве одведе во вистинската насока – Верувајте дека Бог секогаш се грижи за вас

Трпението секогаш ќе ве одведе во вистинската насока – Верувајте дека Бог секогаш се грижи за вас
Она што ja прави трпеливоста тешкa е фактот дека не можеме да го видиме крајот на приказната. Не знаеме дали нашата напорна работа ќе се исплати, не знаеме дали ќе ја постигнеме крајната цел или не знаеме со кого ќе завршиме. Значи, имаме тенденција да брзаме со работите. Бидејќи, ние сакаме да ги знаеме одговорите. Затоа што, ние сакаме да се осигураме дека ќе завршиме во ред, успешни и ќе ги достигнеме целите.


Но, понекогаш мора да сфатиме дека постигнувањето на крајната цел е илузија. Затоа што кога ќе достигнеме една работа, би поставиле друга повисока цел и кога ќе го добиеме тоа што го сакавме, би сакале нешто друго. И циклусот ќе биде бесконечен. Можеби, не станува збор за крај. Можеби, после сето ова време, животот е во врска со она што го правиме додека сме трпеливи. |ивотот е да се биде удобен во средината на приказната наместо да брзате да го знаете крајот. ⠀

Верувајте дека го следите вистинскиот начин.
Верувајте дека Бог секогаш се грижи за вас.
Продолжете понатаму!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *