Простете но не морате да давате втора шанса некој да ви докаже дека се променил

Простете но не морате да давате втора шанса некој да ви докаже дека се променил
Понекогаш односите се катализатори за да ве научат лекции, без разлика дали тоа е она што го очекувавте или не. Понекогаш тие треба да бидат само моменти, а не трајност. Додека врските вклучуваат две лица, и тие се важни, вие исто така треба да знаете дека е во ред да го правите она што е најдобро за вас. Бидејќи ова се однесува на вас, и иако без оваа личност во вашиот живот во моментов, вие сепак преживувате. Уште повеќе, вие одите напред. Гледате наоколу и сфаќате дека светот не се распаднал, дури и кога некој на кого сте му верувале длабоко ве повредил. Дури и кога веќе не може да им се верува. Прекрасно е што ја сфатија својата грешка. Увиделе што направиле и сега се обидуваат да бидат подобра личност поради тоа. Сепак, тоа не значи дека треба да бидете личноста на која го тестираат ова. Знаете дека секогаш ќе постои тој мал недостаток на доверба што постои затоа што дури и ако никогаш повеќе не го сторат тоа, секогаш ќе го паметите во вашиот ум. Ќе се прашувате дали за една недела, или неколку месеци, или неколку години повторно ќе направат такво нешто. И покрај тоа што луѓето може да сметаат дека заслужуваат втора шанса, од вас не се бара да ги пуштите да влезат од која било причина- историја, чувства или на друг начин. Кога ги пуштивте, велевте: „Ова е нешто што не можам да го поднесам, а јас одбивам“. Ги дефиниравте вашите граници, и ако таа личност ве сака онолку колку што тврди дека ве сака, тогаш треба да ги почитува тие граници сега, дури и ако тоа значи дека не го добива она што го сака.

Може да изгледа сурово, но не секоја врска треба да се врати само затоа што луѓето научија од своите грешки. Треба да знаете дека не е ваша одговорност да дозволите некого да се врати само затоа што тоа е она што тој го сака. Не кога длабоко во себе, знаете дека најдоброто нешто за вас (и за нив, дури и ако сеуште не го гледаат) е да се разделите и да ги земете лекциите што сте ги научиле со вас. Имајте ги тие лекции на ум кога ќе се заљубите во друга личност. Значи, ако тие се сменија, тоа е одлично. Нека го покажат тоа на некој друг. Нека го земат она што го научиле и нека го искористат тоа знаење за да не ја повредат следната личност на која и го даваат своето срце.

Вам ви оди добро и без нив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *