Како да го направите животот полесен во неколку чекори.

Како да го направите животот полесен во неколку чекори.
Кога нешто тешко ќе признаеме и ќе сфатиме дека не можеме да менуваме, скоро ништо повеќе од самите себе, многу од работите стануваат полесни. Сé повеќе треба да целиме кон тоа да си ги признаваме тешките вистини со цел нашиот живот да стане полесен. Еве неколку тешки вистини, што доколку си ги признаеме себе си, многу ни олеснува:

Не е ничија работа да Ве расположи или да Ве направи среќни.

Не си дозволувајте да се изгубите со тоа што ќе очекувате некој да Ви го разубави животот. Вие треба да се грижите за себе си и да бидете одговорни за Вашето расположение. Не дозволувате другите да го диктираат вашето расположение, а со тоа и вашиот живот.

Никој не Ви должи ништо.

Вие сте лидерот на Вашиот живот, работете за она што сакате да го постигнете и навистина ќе го постигнете. Тоа е она што ќе Ве направи навистина моќен човек.

Не се заљубувајте во идејата за другите луѓе.

Ќе почуствувате разочарување доколку повеќе Ви се допаѓа идејата за како може да се подобри другиот, отколку каков е тој човек сега. Колку побрзо престанете да мечтаете за иднината на другите, толку подобро.

Не сите размислуваат како Вас.

Не сé што Ви е јасно Вам, им е јасно на другите. Пред да ги дознаете мисловните стилови на луѓето околу Вас, не заборавајте да комуницирате што попрецизно и појасно!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *