Овој совет може да ви го спаси ЗДРАВЈЕТО! Колку често го ПЕРЕТЕ или МЕНУВАТЕ сунѓерот за садови!

Овој совет може да ви го спаси ЗДРАВЈЕТО! Колку често го ПЕРЕТЕ или МЕНУВАТЕ сунѓерот за садови!
Сунѓерот за садови често е полн со бактерии и многу е важно редовно да се мие и менува

Повеќето домаќинки забораваат да го измијат сунѓерчето и едноставно го заменуваат со нов по неколку недели користење, не знаејќи дека со претходниот елиминирале милиони бактерии од кујната кои веќе се населиле на стариот сунѓер по првите денови од употреба.

Повеќето од нас речиси секогаш по употреба, т.е. при перење на сунѓерчето заборава да го измие и самиот сунѓер, а по некое време едноставно го заменува со нов. Но, милиони бактерии се населиле веќе во текот на првиот ден од користењето на новиот сунѓер. Затоа е важно редовното чистење.
Верувале или не, само еден кујнски сунѓер може да содржи до 360 различни видови бактерии и дури 45 милијарди бактерии на квадратен сантиметар!

За да се осигурате дека вашиот сунѓер е секогаш чист и „подготвен за акција“ без да шири бактерии пред да го замените, едноставно ставете го на горната полица на машината за миење садови и измијте го со садовите.

Задолжително исушете го сунѓерчето пред употреба!

И секако, менувајте го што почесто!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *