Звучно и ЈАКО женско име со УБАВО значење: Многумина веруваат дека повторно ќе биде на врвот на ПОПУЛАРНОСТА затоа што означува РАДОСТ

Звучно и ЈАКО женско име со УБАВО значење: Многумина веруваат дека повторно ќе биде на врвот на ПОПУЛАРНОСТА затоа што означува РАДОСТ
Тоа е многу едноставно и многу звучно и убаво име
Името Јулија е едно од најпопуларните и најбараните женски имиња на денешницата, а за овој факт „зборува“ и фактот што ова лично име е распространето во голем број земји низ светот (се разбира во соодветните јазични варијанти). .

Прекрасното и милозвучно женско име Јулијана е од грчко потекло, а коренот потекнува од зборот Ioulianos (латински – Julianus) и значи „сјае“. Познато римско патрициско семејство го носело ова презиме, од кое потекнува и славниот Јулиј Цезар.
Името се преведува како – „таа што е мила“; „онаа што е мила“; „жена која е напорна; полн со живот и енергија“; „оној што носи радост и среќа“; „жена која е искрена; праведен и чесен“; „таа и кој е лесен, а кој брилијантен“.

Порано името Јулија, особено кај нас, го носеа и девојчињата кои се родени во месец јули, а кога родителите немаа достапни информации за точното значење на името, кое денес го имаат во современата технологија. или стари „книги со имиња“.

Ова име повторно влегува во „сцената“ и се предвидува дека повторно ќе добие популарност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *