ДАЛИ НОСИ ДОБРО ИЛИ ЛОШО – откријте го значењето на вашиот КУЌЕН БРОЈ

ДАЛИ НОСИ ДОБРО ИЛИ ЛОШО – откријте го значењето на вашиот КУЌЕН БРОЈ
За да го дознаете вашиот број, треба да го намалите на едноцифрена, па ако живеете на бројот 63, едноставно додадете ги цифрите 6 и 3 и ќе го добиете конечниот број девет…

Нумерологијата се користи уште од античко време за предвидувања, различни толкувања, но и за повикување среќа. Уште од времето на древните култури на Египет, Кина, Индија и Јапонија, се верувало дека броевите имаат магична моќ, па на тој начин луѓето биле советувани со кои броеви да се опкружуваат.
На пример, во Кина веруваат дека најдобрата бројка за куќата е осум, бидејќи ја симболизира финансиската благосостојба.
Ако вашиот број е 19, додадете 1 и 9 и ќе добиете 10, или 1 и 0, што резултира со број еден.

Број еден
Овој број носи белег на индивидуалност и оригиналност. Често има бројни идеи, започнување нови проекти, предизвици кои се постигнуваат со голем успех. Сепак, колку и да е добар бројот 1 од финансиска гледна точка, тој носи помал успех во емотивниот живот. Ја поттикнува осаменоста и критикувањето на другите. Единицата исто така носи неодлучност за некои важни животни одлуки. Затоа е добро да ја декорирате куќата во златни, жолти и потемни зелени тонови, бидејќи тие ги засилуваат позитивните влијанија.
Број два
Овој број симболизира промена. Во овој дом ретко е досадно и монотоно. Обично тоа е едноставен дом со примеси на неуредност и лежерност. Дејс поттикнува љубов, а членовите на домаќинството често работат од дома или носат работа во домот. Нивниот интерес е во сферата на технологијата, патувањето, алтернативната медицина или езотеризмот. Тука може да има и избрзани и погрешни деловни потези, па тие имаат можност постојано да почнуваат од нула. Позитивните влијанија се поттикнуваат со постојано проветрување, со многу светлина и фрлање непотребни работи. Во овој дом често има проблеми со водата, на пример прокиснува цистерната во бањата и мора да се санира за да не им одлеваат пари, бидејќи сакаат да трошат.

Број три
Овие често се перфекционисти. Тие се љубезни и лојални пријатели, духовити и по малку екстравагантни. Нивните ставови се цврсти за личната слобода и религијата. Склони се кон претерано трошење. Сините тонови и дрвото се добредојдени во нивниот дом, што ги засилува позитивните енергии. Тие мора да бидат рационални и практични.
Број четири
Комплицирано место за живеење. Тоа е симбол на конфликт каде енергиите се борат за стабилност и промени. Четворката им носи чувствителност, духовност и помагање на најблиските на домашните. Ова е место за издржливи луѓе со голема внатрешна сила. За нив е важно да постават приоритети.

Број пет
Место на хармонија и емоции. Се изразува дружељубивост, смеа и комуникативност. Членовите на домаќинството се успешни во бизнисот. Сите пречки може да се надминат ако се фокусираат на приоритетите. Ова е исто така дом со аспекти на мало невнимание, на пример, губење клучеви, исклучување на апарати за домаќинство. Предметите направени од метал ќе ги намалат влијанијата кои не се добри.
Број шест
Број кој симболизира решителност и цврсти ставови. Енергиите се двојни, па тоа е дом или на хармонија и тишина или место со викање и постојани промени. Бројот 6 извлекува екстремни емоции од луѓето. Луѓето од овој број се многу креативни и посветени на хобија кои ги релаксираат. За да се засилат позитивните влијанија, боите во уредувањето на домот треба да бидат жолти и зелени, а просторијата каде што се собираат да биде удобна.

Број седум
Број на соништа и фантазии. Бројката повикува на духовност, но и на ранливост. Некогаш може да биде тешко да се одвои реалноста од фантазијата, така што домашните ќе се истакнат со различни ставови од другите. Во оваа бројка луѓето се креативни и со тоа се истакнуваат. Сакаат да имаат домашни миленици.
Број осум
Овој број е симбол на почит, сила и постојаност. Тоа им носи углед, авторитет и слава на домашните во одреден момент. Тие се многу одговорни кон другите, сакаат да им угодуваат на луѓето. Осум им носи и традиционални вредности, семејство, пријателства, љубов и работа.

Број девет
Овој број е симбол и на големи поделби, различни темпераменти на домаќинството, различни ментални гарнитури… Не им недостасува иницијатива, знаат што сакаат и директно се трудат да го постигнат тоа. Тие се снаодливи, успешни во својата работа. Меѓутоа, повремено има напнатост и нејасни односи меѓу членовите на домаќинството.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *