Отстранете ги дамките ОД МАСТИ во само ТРИ чекори: Повеќе нема да ги фрлате МАСНИТЕ работи, сега има решение

Отстранете ги дамките ОД МАСТИ во само ТРИ чекори: Повеќе нема да ги фрлате МАСНИТЕ работи, сега има решение
Тоа е многу едноставно и едноставно
Секоја жена знае колку е тешко и макотрпно да се отстрани мрсна дамка. Не е важно за каква ткаенина се работи, тогаш е многу важно извалканиот предмет да се мие на висока температура, но тоа често не е доволно.

Прво, отстранете ја вишокот маснотии со хартиена крпа. Не тријте, туку допрете ја површината. Веднаш потоа обилно посипете ја дамката со сода бикарбона и оставете ја да отстои најмалку еден час. Потоа отстранете го како што сметате дека е најзгодно – ако е покривка за маса, можете да истресете малку сода бикарбона. Ако дамката е на ткаенината на софата, исчистете ја пудрата со правосмукалка и повторете ја постапката неколку пати.
Сега растворете една капа течен детергент во чаша вода, а потоа натопете ја дамката и добро исчистете ја. Ако отстранувате дамка од маица или чаршав, на пример, измијте го парчето како и обично во машината. Исплакнете и повторете ја постапката доколку е потребно.

Ако е ткаенина за мебел, натопете микро крпа во мешавина од детергент и вода и тријте додека дамката не избледи. Отстранете го детергентот со влажна крпа што ќе ја исплакнете неколку пати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *