Овие ТРИ состојки го отстрануваат насобраниот БИГОР: потребни се околу 200 денари за да се направи МЕШАВИНАТА

Овие ТРИ состојки го отстрануваат насобраниот БИГОР: потребни се околу 200 денари за да се направи МЕШАВИНАТА

Бигор се појавува на речиси сите површини во бањата кои се во постојан контакт со вода
Овие ТРИ состојки го отстрануваат дури и НАЈУпорниот бигор: потребни се околу 200 денари за да се направи МЕШИНАТА

Чистењето од плочки и славини е исцрпувачка работа која често бара силни хемикалии. Сепак, еден трик може да ви олесни.
Треба да ги измешате трите состојки и ќе добиете смеса за отстранување бигор и нечистотии. Со негова помош, плочките и славините ќе светат многу побрзо.

Состојки:

  • кесичка сода бикарбона
  • алкохолен оцет
  • течен детергент за садови

Додадете ги сите состојки во шише со распрскувач и добро протресете. После тоа, испрскајте го средството на споеви, плочки, славини, када или мијалник. Нека стои. Потоа повторно испрскајте ја истата површина и започнете со чистење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *