Како до помала сметка за струја!Неколку совети

Како до помала сметка за струја!Неколку совети

Пеглањето , како уште една работа што некои
луѓе ја прават секој ден, е нешто што може значително да ја зголеми вашата сметка за струја.

Правосмукалката не е задолжителна активност секој ден. Понекогаш не е лошо малку да се опуштите, а сметката за струја ќе ви биде помала. Ако сè уште не можете без секојдневно чистење, држете ја правосмукалката вклучена што е можно пократко време.

Обидете се однапред да ги исчистите подовите и местата каде што планирате да усисувате и ќе го скратите периодот на користење на правосмукалката.

Пеглањето, како уште една работа што некои луѓе ја прават секојдневно, е нешто што може значително да ви ја зголеми сметката за струја. Ако не сте ранобудник или не сакате да пеглате доцна навечер со евтина струја , постои начин да заштедите пари додека пеглате.

Мократа облека се пегла многу побрзо и полесно отколку целосно сува или исушена облека. Така, со пеглање на влажни работи добивате двојна придобивка – го скратувате времето на сушење, како и времето на пеглање и добивате повеќе време за себе, а го заштедувате и домашниот буџет.

Перењето алишта како уште една скапа, секојдневна активност може да предизвика парите да одат во сметките. Машината за перење е голем потрошувач на струја, па користењето на евтина струја значително ги намалува сметките.

Покрај горенаведените работи, многу ќе ви помогне доколку сте во можност адекватно да го изолирате домот – квалитетната столарија, вратите и прозорците, изолацијата на ѕидовите многу помагаат кога станува збор за потрошувачката на енергија, особено ако се греете на струја.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *