Научете како да лупите лук во ДВА потези: Овој трик МОРА да го знае буквално секој човек на планетата!

Научете како да лупите лук во ДВА потези: Овој трик МОРА да го знае буквално секој човек на планетата!

Лукот е ароматичен додаток на многу јадења, за жал, лупењето е доста проблематично. Тиктокер објави видео кое ќе ви овозможи засекогаш да се збогувате со овие неволји. Погледнете како многу лесно и брзо да го излупите лукот

Лукот може да го промени вкусот на многу јадења . Иако има одличен вкус и е исклучително здрав, има една негативна страна – лупењето е прилично заморно. Додека повеќето луѓе користат специјална машина за сечкање за да не мора да ја сечкаат со рака, отстранувањето на тенок слој од секоја чатни може да биде исцрпувачко. Освен тоа, по лупењето на лукот, неговиот мирис останува долго време на прстите, а често дури и повтореното миење на рацете не помага да се ослободите од него.
Лукот излупен за момент

Уште еднаш, TikTok може да ви помогне да ги решите вашите кујнски проблеми. На профилот „lifehackfreaks“ можете да видите навестување како да излупите лук на исклучително лесен и брз начин.

@lifehackfreaks

Did you have garlic today? ? #lifetips #kitchenhacksthatwork #cookinghacks #fyp

♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath

 

 

Во кратко видео, тиктокерот сече цела главица лук на половина. Потоа удрете ги двете полувремиња со нож и … готово! Од самиот лук се отстранува кората, а откако ќе се подигне кората, лукот е подготвен за употреба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *