21 тајна за успешен брак од среќно оженети мажи

21 тајна за успешен брак од среќно оженети мажи

Повеќето луѓе кога ќе прошетаат под бурмата веруваат дека тоа е доживотно и дека ќе бидат вечно вљубени. Вистината е дека потписот не ни го гарантира тоа, но мора да се грижиме секој ден да имаме успешен брак. Еве неколку совети од среќно оженети мажи.
1. Расправија за да разберете, а не да победите
„Кога се расправате со партнерот, целта не е да победите во расправијата. Целта е да го решите проблемот“.
2. Бидете цели луѓе
„Здравите врски се создаваат помеѓу две силни, среќни личности кои избрале да бидат заедно. Не помеѓу две нецелосни личности кои се потпираат еден на друг за својата среќа“.

3. Клучот е креативноста
„Бидете креативни. Користете ја вашата креативност за да се чувствува добро на начини на кои не се сомнева. На пример: Мојата сопруга има проблеми со спиењето. Така, секоја вечер во кревет играм стари, монотони видео игри и таа ме гледа. Избирам теми досадни доволно за да ја заспива додека размислува за самовили и џуџиња“.
4. Бидете приоритет еден на друг
„Тоа е нешто што го научив од 34-годишниот брак на моите родители. Тие никогаш не ги ставаат децата пред нивната врска. Бракот е на прво место. Секогаш“.

5. Ослободете се од себичноста
„Запомнете дека она што го правите треба да биде за подобрување на вашиот брак, не нужно за вас. Ова може да значи да трошите помалку пари на себе или да се преселите на друго место поради вашата работа. вашиот партнер“.
6. Почитувајте ја сопругата и вашиот брак, дури и ако тоа значи да се спасите од некои „убави“ шеги
„Никогаш, никогаш не правете шеги за вашата сопруга и вашиот брак пред други луѓе.
7. Орален секс
„Научете да ја водите француската љубов. Подобрете се, бидете навистина добри во тоа, уживајте во тоа“.

8. Дајте поддршка
„Вие двајца сте тим. Не заборавајте го тоа. Дури и кога таа ќе направи грешка. Советувајте ја, дајте и го вашето мислење, но ќе има моменти кога што и да кажете, таа ќе го направи она што ќе одлучи. Само биди таму и заедно ги трпиме последиците“.
9. Гответе еден за друг
„Научете да готвите. Не е тешко, забавно е и малку работи ќе ве направат посреќни отколку вашата жена да ве замоли да го готвите нејзиното омилено јадење“.
10. Редовно потврдувајте ја вашата посветеност кон неа
„Кога времињата ќе станат тешки, покажи ѝ дека си тука за неа и дека нема да се повлечеш, ќе го пребродиш ова заедно и ќе чекаш добри времиња заедно. Кажете ѝ гласно. Нека знае .

11. Запрашајте се како ви бил денот
„Кога ќе дојде дома навечер, прашајте ја како и бил денот. Таа ќе го направи истото за вас. Не пропуштајте.
12. Оставете ја да зборува
“Кога вашата жена зборува за нејзините проблеми, немојте веднаш да понудите решение. Оставете ја да зборува и да ја ослободите напнатоста, советите доаѓаат подоцна. Мажите сакаат да ги поправаат работите и не зборуваат за своите проблеми со други мажи, освен ако не сакаат да советуваат Жените прво сакаат разбирање и сочувство, па дури потоа можат да разговараат за решенијата“.
13. Бидете верни
“Не изневерувај. Никогаш. Тренирај го мозокот да не го привлекуваат други жени и не се ставај во ситуации кога можеш да се лизнеш. Не флертувај. Ако сакаш да ручаш со платонска пријателка, кажи ѝ однапред на жена ти. Не затоа што сакаш дозвола, туку за да покажеш почит. Не лажете“.

14. Управувајте со вашите пари
„Заштедете пари за да ви биде полесно на старост. Не трошете на глупости. Ставете ги сите пари на едно место и разговарајте за што ги трошите. Кога сте во брак, не треба да има „ мои пари и ваши пари“.
15. Изберете ги вашите битки
“Не биди груб. Остави ги ситниците. Ако таа сака да носиш вратоврска, а ти не, само носеј ја.”
16. Дарежливо покажете ја вашата наклонетост
„Галете се без секс. Прегрнувајте ѝ се многу. Бакнувајте ѝ го вратот додека готви. Кажете ѝ дека ја сакате повеќе отколку што некогаш сте мислеле дека е можно“.
17. Бидете најдобри пријатели
„Бидете пријатели. Романтиката и сексот се многу добра работа, но бидете едни на други најдобри пријатели. Забавувајте се заедно. Тоа ги прави работите многу полесни и попријатни“.

18. Запомнете дека таа е важна
„Таа е важна. Кога ќе се вратите дома навечер и таа ви кажува за нејзиниот ден, не гледајте во телефонот или компјутерот. Престанете со она што го правите и слушајте внимателно. Погледнете ја во очи, поставувајте ѝ прашања. Кога излезете заедно, оставете го телефонот дома.Не ја прекинувајте кога зборува.Направете напор за неа.Не земајте ја здраво за готово.И после години морате секој ден да наоѓате начини да и покажете дека е важна на тебе..”
19. Чувајте ја вашата индивидуалност
„Одвојте доволно време за вашите хоби и интереси. Имајте машки ноќи. Поминувајте време одвоени, вие сте поединци, а не споени близнаци. Добро е за вашето ментално здравје понекогаш да поминувате време одвоени еден од друг“.
20. Бакнувајте ја со целото срце
“Никогаш не ја бакнувајте со половина срце. Ако ја бакнувате, направете го тоа правилно, со целото ваше срце, со целото тело. Тоа е наједноставниот начин да и покажете дека ја сакате, затоа не претерувајте”.

21. Последно, но всушност прво – омажи се за вистинската жена
“Омажи се за вистинската жена. Онаа која ќе те разбере и ќе биде тука за тебе без проблеми, која ќе ти помогне да растеш како личност и да бидеш подобар маж. Тоа е доживотен избор.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *