Веројатно не сте го знаеле ова: Десет интересни факти за мачките

Веројатно не сте го знаеле ова: Десет интересни факти за мачките

Мачките имаат многу специфичен карактер и ни треба време да ги разбереме нивните реакции.
1. Немојте да мислите дека вашата мачка случајно ги допрела вашите усни, таа знае каде сака да ја покаже својата љубов.
2. Триењето на нивната глава од вашата не е покана за борба, тоа е знак на наклонетост.
3. Вашето маче ги замижува очите кога ве гледа затоа што вашата големина ги заслепува.
4. Добивате бесплатна масажа без причина од вашето маче затоа што таа ве сака.
5. И мачките ја разбираат идејата „следи ме“ и совршено ја извршуваат.
Веднаш притрчаат кај вас откако ќе слушнат: „Дома сум!“ Секако, тие се гладни, но и вие ужасно им недостасувате.
7. Вашето маче се грижи за вас и не дозволува да гладувате. Затоа бидете љубезни и учтиво прифатете го глувчето.
8. Вашиот миленик е подготвен да биде изгребан од вас. Но, никој друг нема право да го допира неговиот мек стомак.
9. Спиењето на облека е послатко и не е важно колку време ви е потребно за да го извадите целото крзно после ова.
10. Вашата мачка спие со вас затоа што вие сте одлична перница – и нејзиниот сакан човек, се разбира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *