ПРИКАЗНА ЗА 4 свеќи: Одвојте неколку минути и прочитајте, нема да ви биде жал!

ПРИКАЗНА ЗА 4 свеќи: Одвојте неколку минути и прочитајте, нема да ви биде жал!Четири свеќи полека гореа во собата. Завладеа скоро целосна тишина и можеше да се слушне нивниот разговор.

Првата свеќа рече: „Јас сум МИР – луѓето не успеваат да ме спасат, мислам дека ќе згаснам.“ И веднаш се изгасна.

Друга свеќа рече: „Јас сум ВЕРА – за жал, многу луѓе сметаат дека не сум потребен, нема смисла да продолжам да горам.“ Штом таа го рече ова, дуваше светло ветре и го изгасна.

Третата свеќа зборуваше тажно: „Јас сум ЉУБОВ – немам повеќе сила, луѓето често ме забораваат и ме оставаат настрана. Тие дури забораваат дека ги сакаат најблиските “и таа веднаш се исклучи.

Не долго после тоа, дете влезе во собата. “Што е ова? Требаше да изгориш до крај. “И откако го рече тоа, тој почна да плаче.

Тогаш звучеше четвртата свеќа: „Не плашете се, сè додека горам, ќе можеме да ги запалиме и другите свеќи. Јас се надевам “.

Детето со сјај во окото зеде свеќа „надеж“ и запали други свеќи.

Пламенот на надежта секогаш треба да тлее во нашите срца, така што секој од нас може да одржи вера, мир и убов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *