Кои броеви ги гледате?: Оптичка илузија која го подели интернетот, луѓето воочуваат различни цифри

Кои броеви ги гледате?: Оптичка илузија која го подели интернетот, луѓето воочуваат различни цифри
На социјалните мрежи се шири збунувачка оптичка илузија, а луѓето се мачат да одговорат точно на прашањето кои броеви ги гледаат, тестирајќи го својот вид.

Сликата со црни и сиви кругови крие броеви кои не можат лесно да се забележат. Круговите и линиите во нив се распоредени во нееднакви спирали, па затоа е уште потешко да се воочат истите.

Илјадници луѓе даваат одговори и речиси сите се различни затоа што повеќето гледаат само неколку бројки, оние на средината на сликата, а објавата со оваа оптичка илузија стана хит на Твитер и повторно се појавува во неколку наврати со цел да ги натера луѓето малку да се напрегнат за да го забележат целиот број.

Точниот одговор е седумцифрен број:

https://twitter.com/Jethx/status/1494122954749218816?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1494122954749218816%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Ftocka.com.mk%2Fadmin%2Fnews%2F402180%2Fedit

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *