Трик кој треба да го знаете: Како да си ги направите чевлите водоотпорни?

Трик кој треба да го знаете: Како да си ги направите чевлите водоотпорни?
Скоро секоја обувка ќе стане отпорна на вода и стопен снег ако ставите пчелин восок, но ако го немате, ќе ви служи и обична свеќа.

Тријте ги чевлите со свеќа така што на нив да остане бел слој. Потоа стопете го со фен за коса вклучен на највисока температура.

Почекајте неколку минути и чевлите ќе бидат подготвени за одење под дожд или снег.
Восокот треба да ги заштити кожните чевли од вода, оние од антилоп, но и тие од платно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *