Повеќето луѓе прават грешка: Колку осмици гледате?

Повеќето луѓе прават грешка: Колку осмици гледате?
Луѓето генерално сакаат сложувалки, трикови, крстозбори и интересни игри во кои можат да ги испитаат границите на својот ум. Невообичаени задачи се како “гимнастика на мозокот” што е корисно за секого.

Овој пат имаме задача за која, покрај „тренирани облини“, ќе ви треба и „око на сокол“!

Сe што треба да направите е да ги пронајдете сите осмици што се скриени меѓу овие шестки.

Иако може да изгледа како многу едноставна задача, можеби не е толку лесна.

Колку осмици гледате?

Точниот одговор е осум. Има вкупно осум осмици. Дали дојдовте до истиот резултат?

Сигурно се прашувате каде е осмата осмина, кога се означени седум од нив. Погледнете го насловот. Осмиот се крие токму таму!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *