НАШИТЕ БАБИ И ДЕДОВЦИ НИ ВЕЛЕЛЕ НИКАКО НЕ ГИ КАЖУВАЈТЕ ОВИЕ 5 РАБОТИ: Еве зошто е подобро да молчиме!

НАШИТЕ БАБИ И ДЕДОВЦИ НИ ВЕЛЕЛЕ НИКАКО НЕ ГИ КАЖУВАЈТЕ ОВИЕ 5 РАБОТИ: Еве зошто е подобро да молчиме!

5 работи за кои никогаш не треба да зборувате – совети на нашите предци кои вредат злато!

Секогаш треба да го кажувате својот став, да го испуштите гласот и да бидете одлучни во комуникацијата, но некои работи подобро чувајте ги за себе. Дури и нашите предци мислеа дека некои зборови можат да се свртат против вас, а еве ги нивните стари совети кои ви кажуваат што не треба да им кажувате на другите, особено не пред странци:

Вашите планови
За вашите долгорочни планови, соништа и цели. Ако често зборувате само за планови, а не правите ништо на патот, тогаш црпите енергија. Исто така, некој може да ја земе вашата идеја, да ви завидува или ќе слушнете коментар што може да ве демотивира. Сè додека не се приближите до постигнување на она што го сакате со вашите напори, не мора да им кажувате на другите за тоа.

Информации дека сте направиле добро дело
Кога правите добро дело, не треба да очекувате ништо за возврат. Тоа е нешто што ќе ви ја просветли душата и сигурно ќе ви се врати преку добри дела. Пофалувајќи ги вашите хуманитарни акции, го намалувате значењето и вредноста на она што сте го направиле. Има една поговорка која вели – „прави добри дела во тишина“.

Информации за вашиот приход
Разговорот за плата и пари со пријателите и луѓето околу вас може да предизвика непријатност и да предизвика неповолна енергија во врската. Иако на луѓето не се гледа низ призмата на парите, кога се знаат сечии трошоци и приходи, ситуацијата за жал може да се промени. Избегнувајте вакви теми, дружете се, помагајте си и консултирајте се.

За вашите тајни
Има една изрека која вели – „кога двајца знаат, сите знаат“. Внимавајте кому ги доверувате вашите тајни, бидејќи подоцна кога ќе бидат откриени, одговорните ќе ги имате само вие. Некои работи вреди да се зачуваат само за своето срце.

Тајните на другите луѓе
Откривањето на туѓите тајни може да се смета за облик на предавство. Чувајте ги тајните на вашите пријатели, партнери и членови на семејството, на овој начин покажувате наклонетост, лојалност и вистинско пријателство. Ако често сте во искушение да откриете некоја тајна, тогаш замолете ги вашите сакани да не ви се доверуваат често и отворено разговарајте за тоа колку ви е тешко да чувате тајна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *