Направете го ова и вашата бања ќе блесне

Направете го ова и вашата бања ќе блесне
Можеби се прашувате како да ја исчистите бањата без многу напор… Без користење скапи детергенти и чистење цел ден… Можно е!

Еве што треба да направите:

Загрејте малку оцет во микробранова печка. Треба да биде топло, а не жешко. Измешајте оцет со детергент – течен сапун или веро во сооднос 1/1. Истурете во распрскувач, но не матете ја смесата, доволно е убаво да се измеша додека не се добие хомогена смеса. Испрскајте ја оваа смеса низ целата бања – плочките и кадата – и оставете да делува 30 минути. Потоа избришете го со впивачки сунѓер.

Резултатот е многу подобар од скапата хемија.

Имате блескава бања.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *